2008-10-29 13:52:40• hírek • Szatmar.ro

Indul az NBA 63. idénye

Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga várhatóan ismét Celtics-Lakers párharcot hoz majd.

Európai idő szerint szerda hajnalban ismét útjára indult a földkerekség legszínvonalasabb és leglátványosabb kosárlabda bajnoksága, az NBA.

A maratoni versenysorozat, amelynek keretein belül minden egyes csapat 82 mérkőzést játszik majd a rájátszás kiharcolásáért, immár 63. alkalommal veszik kezdetét. A végső győzelemre a szakemberek a tavalyi döntő két résztvevőjét, a Boston Celtics-et és a Los Angeles Lakerst tartják a legesélyesebbnek.

 

A Kelták, akik 22 év után hódították el ismét a bajnoki aranygyűrűt, elveszítették egyik alapemberüket, James Poseyt, aki a New Orleans Hornetshez szerződött, kulcskérdés lesz tehát az ő helyettesítése. A Kevin Garnett, Paul Pierce, Ray Allen alkotta hármas az idén is bajnokesélyes csapatot csinálhat a Celticsből.

A Los Angeles Lakers mindenképpen vissza szeretne vágni a tavaly elveszített döntőért és ez Kobe Bryant, Pau Gasol és Andrew Bynom vezérletével össze is jöhet. A csapat gyenge pontja, a szakemberek szerint, a kispad rövidsége lehet.
Az idei szezon két újdonságot is tartogat a sportág szerelmeseinek. Az egyik, hogy a Seattle SuperSonics elköltözése miatt ezúttal Oklahoma City Thunder néven szerepel. A másik, hogy ezentúl a bírók videó - visszajátszást alkalmazhatnak annak megítélésére, hogy a dobó játékos a hárompontos vonalon kívül vagy belül dobta el a játékszert.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: